spravodaj- 36. kolo

12.05.2012 19:24

Vo štvrtok 10.5. sa odohralo v poradí už 36. kolo Creative Dartligy. Hoci to s účasťou spočiatku nevyzeralo bohvieako, nakoniec sa predsa len prezentovalo 9 hráčov.

Víťazom sa stal v poslednom čase azda najväčší favorit turnajov- Peter Halečka. Pri svojej 6. účasti sa dostal do finále celkovo 5x a tentoraz toto finále premenil na svoje 2. víťazstvo v tomto ročníku. Nemožno opomenúť, že to bola už jeho štvrtá účasť vo finále za sebou, čím sa výrazne zapisuje do tejto štatistiky.

Jeho finálovým súperom mu bol stále sa zlepšujúci Jozef Kopec. Ten sa s Halečkom stretol dokonca dvakrát- okrem celkového finále aj vo finále A pavúka. Oba tieto duely boli veľmi vyrovnané a až na konci Kopec vždy podľahol 1:2. Pre Jozefa to bolo vôbec prvé umiestnenie v prvej trojke.

Na bronzovej priečke sa umiestnil ďalší z dnes už pravidelne sa zúčastňujúcich nováčikov- Martin Packa. Ten sa prezentoval rovnako peknými výkonmi, vo finálnych fázach oboch strán pavúka ale nestačil na vyššie spomenutých finalistov.

Turnaj sa niesol v duchu viacerých výborných hodov a viacero hráčov bolo veľmi blízko binga (Gonda, Mgr. Koscura, Halečka...), no podarilo sa to nakoniec len jedinému- Jarovi Knapovi (180). Týmto si pripísal svoje prvé bingo v Creative Dartlige v tejto sezóne.

V celkovej tabuľke nanastali na popredných priečkach žiadne zmeny. Snáď najvýraznejšou zmenou je posun Petra Halečku už do top 10 rebríčka.